7 gode råd til at købe og sælge brugte ting

Januar kan være en dyr måned at komme igennem, og mange benytter lejligheden til at sælge ud af gemmerne via forskellige online markedspladser.

7 gode råd til at købe og sælge brugte ting

Vi har samlet 7 gode råd, som vil hjælpe dig til et godt salg af din brugte sofa, reol, knallert eller noget helt andet.

Tip 1: Troværdighed

Sørg for at have en “troværdig profil”, dette kan gøres ved at validere din bruger med NemID (det kan du på de fleste markedspladser). På den måde garanteres din identitet overfor køberen og det skaber tryghed omkring dig som sælger.

Fragtopgaver NemID

Tip 2: Vær 100% ærlig

Det er vigtigt, at du husker at beskrive alle eventuelle fejl, ridser og mangler ved din vare. Der er ikke noget værre end at komme ud til en sælger der har undladt at fortælle varens virkelige stand, det medfører som regel en dårlig stemning og unødvendigt stort afslag i prisen.

Fragtopgaver-100-procent-aerlig

Tip 3: Brug tid på billeder

De fleste smartphones har så gode kameraer indbygget, at du med fordel kan benytte dem, til at fotografere din vare. Sørg dog for at tage billederne i dagslys og tag hellere for mange end for lidt. De fleste markedspladser tilbyder op til 8 billeder på annoncen, gratis, sørg for at udnytte dette. Hvis varen har ridser eller småskader, skal du huske at afbillede disse grundigt så køberen ikke køber “katten i sækken”.

Fragtopgaver-Brug-tid-paa-billeder

Tip 4: Husk “prutte-venlig” pris

8 ud af 10 købere slår hurtigt til på en handel, hvis de får et afslag i prisen. Det kan du med fordel indregne i varens salgspris. Har du f.eks. en brugt sofa du gerne vil sælge for 1.000kr så sæt den til salg for 1.200kr. Mange vil forsøge at byde på din vare, så hvis du får et bud på 800kr kan du fortælle at I mødes på midten og stadigvæk, få den pris du oprindeligt havde tiltænkt.

Husk

Tip 5: Afhentning og levering

Lav en grundig beskrivelse af fragtmulighederne. Er der tale om småting der ikke er skrøbelige (legetøj, dvd-film osv) kan det sendes med helt almindeligt pakkepost. De fleste markedspladser har gode aftaler med pakkefirmaer, hvor du nemt og billigt kan købe en pakkelabel. Sørg for at skrive prisen ind i selve annoncen. Er der tale om større gods (f.eks. en sofa eller en seng) kan du henvise brugeren til at indhente en fragtpris via www.fragtopgaver.dk. Har du selv mulighed for at levere varen eller tilbyde flere afhentningssteder (f.eks. din arbejdsplads), er det også rigtig godt at angive i salgsannoncen.

Fragtopgaver-Afhentning-og-Levering

Tip 6: Købsbevis, kvittering og garanti

Uanset om der stadigvæk er garanti på varen eller ej, er det rigtig godt at kunne fremvise en købskvittering. Det gælder især for dyre varer (designertasker og møbler) samt elektronik (TV’er, mobiltelefoner, computere osv) da det er en varegruppe der desværre er meget udsat for tyverier.

Fragtopgaver-Kvittering-Garanti

Tip 7: Du har guld på loftet

Du kan sætte hvad som helst til salg! Du vil sikkert bliver overrasket over, hvor mange ting du i tidens løb har afskrevet og lagt på loftet, som andre står og mangler. Det kan være alt fra børnenes aflagte fritidsinteresser, slidte (patinerede) møbler til gamle B&O TV med billedrør (ja, de sælger stadigvæk.)

Fragtopgaver-Guld-paa-loftet

Med denne guide, er du nu lidt bedre klædt på til at få ryddet op og samtidigt gøre en god handel.

 

God fornøjelse.