hvordan beregner man fragtHvordan beregner man fragt? – Skal du have beregnet fragtprisen på en forsendelse, der vejer mere end 20 kilo, skal du have fat i fragtmanden eller en vognmand. Det løber hurtigt op, for pludselig har omfang og afstand afgørende indflydelse på prisen.

Gods som vejer over 20 kilo og har en vis størrelse, kan ikke sendes med posten, men kræver en fragtmand eller vognmand. Prisen er dog ikke helt enkel at fastlægge. Fragtmanden og vognmanden beregner nemlig ikke fragtpris kun på vægt, men anvender også rumfang og afstand, ligesom de har forskellige miljøgebyrer, de lægger oveni. Så spørgsmålet er “Hvordan beregner man fragt?” er på overfladen et ret svært spørgsmål. Vi har dog et rigtig godt tip længere nede.

 

Ny tjeneste udnytter ledig kapacitet

Hvis Hr. Jensen skal have fragtet et læs brænde kan han selvfølgelig ringe til den lokale vognmand og forespørge en pris. Men var han smart, fandt han en vognmand, der allerede skulle køre samme vej og havde plads på ladet til hans brænde. Men sådan en vognmand er svær at finde.

 

Derfor går han ind på Fragtopgaver.dk og udfylder en formular med oplysninger om, hvad han skal have transporteret. Opgaven sender ud til mere end 250 vognmænd, som hver især undersøger, om de allerede har en vogn, der kører samme vej og har plads til det pågældende gods.

 

Derved får vognmanden mulighed for at fylde sine tomme lastbiler og sparer miljøet for unødigkørsel. Som en ekstra bonus er dit gods forsikret under transporten, hvilket ikke er lovpligtig og oftest spares væk af vognmanden. Men hos fragtopgaver.dk skal alle tilmeldte vognmænd skal have en transportforsikring.

 

Få den bedste pris på din fragtopgave

Og så er vi tilbage til spørgsmålet: “Hvordan beregner man fragt?”. Uanset hvad du skal have transporteret, så gå ind på via fragtopgavers’ tilbudsfunktion og få fire uforpligtende tilbud.

tilbud

Jo større råderum vognmændene får til at planlægge turen, jo flere kan byde ind på opgaven. Dermed bliver prisen presset helt i bund, og du kan spare endnu flere penge på dine fragtopgaver.