Hvordan bogføres fragt

Er du i tvivl om, hvordan du skal bogføre din fragt korrekt eller hvorvidt der er moms på fragt? Så læs med her!

 

Når du skal bogføre fragt i dit regnskab, vil du oftest enten bogføre det sammen med varekøbet eller varesalget. Det er langt det nemmeste. For derved følger fragten, den vare du køber eller sælger, og så længe der ikke er tale om noget, der vejer så lidt, at det kan sendes i et brev med porto på, giver det dig ikke problemer med momsen.

 

Du kan også vælge at bogføre alt fragt på en særlig konto for hjemtagelsesomkostninger for de varer, du køber hjem og registrere fragten ved forsendelsen af varen på en særlig konto for salgsfragt. Det er lidt mere besværligt, men giver et væsentlig bedre billede af omkostningsniveauet og fortjenesten på de enkelte varer.

Er der moms på fragt?

Når du sender et brev, er der ikke moms på portoen. Breve er nemlig momsfritaget. Eneste undtagelse er det såkaldte quickbrev, der blev indført 1. juli 2016, hvor Post Nord forringede ekspeditionstiden for breve. Da quickbrevet ligger uden for postvæsnets forsyningspligt, pålægges der moms for portoen af denne brevtype. Alle andre breve er stadig momsfritaget.

 

Men så snart du sender en pakke med Post Nord eller en anden pakkedistributør eller bruger fragt- eller vognmand til transporten, skal der betales moms af fragten. Det vil sige, at du kan trække momsen for fragten fra, hvis du sender noget, der er tungere, end det kan være i et brev.

Hvordan finder du den billigste pris på fragt?

Vil du derudover have den billigste pris på fragten, skal du bruge vores tilbudstjeneste her på fragtopgaver.dk. Vi udnytter den ledige kapacitet hos over 250 danske vognmænd, der har op mod 400 lastbiler kørende på vejene hver dag overalt i landet.

 

Vi kan ganske sikkert finde en vognmand, der har plads til netop din pakke eller dit gods – og kan vi få et tidsinterval frem for en fast dato for opgaven, kan vi skaffe den absolut billigste fragtpris til dig. For så er der mange flere af vores vognmænd, der kan byde ind på opgaven.

 

Så snart vi modtager din opgave, sætter vi den nemlig i udbud blandt de tilsluttede vognmænd og de 4 billigste tilbud, sender vi til dig. Derved er du sikker på, at du altid får den billigste pris på fragten – ikke bare fire tilbud fra tilfældige vognmænd, sådan som du gør med andre tjenester.

Så hvis du vil bogføre så lave fragtomkostninger som muligt, skal du huske altid at bruge fragtopgaver.dk.