Fragtpriser

Hvordan bliver fragtpriser udregnet af de vognmænd, transportvirksomheder og pakkefirmaer der tilbyder fragt og hvad koster det?

Beregn din fragtpris
– hurtigt, nemt og billigt!

  • Nem og hurtig booking

  • Fast pris med det samme

  • Brugt af 204.325 danskere

  • 4.9 / 5 på Trustpilot

Indtast din vare, ønsket afhentnings- og leveringsadresse
samt dato så beregnes din pris hurtigt og nemt!

Derved får du en pris, der er op til 75% lavere end normalt
samtidig med, at vi skåner miljøet og vejene.

Indtast din vare, ønsket afhentnings- og leveringsadresse samt dato så beregnes din pris hurtigt og nemt!

Derved får du en pris, der er op til 75% lavere end normalt samtidig med, at vi skåner miljøet og vejene.

  • Nem og hurtig booking

  • Fast pris med det samme

  • Brugt af 204.325 danskere

  • 4.9 / 5 på Trustpilot

Sådan bliver fragtpriser udregnet

Der findes mange forskellige transportmetoder og fragtpriserne bliver beregnet forskelligt afhængigt hvilken fragtløsning du har behov for.
Vi har lavet en liste, over de mest anvendte forsendelsesmetoder samt hvordan fragtpriserne bliver udregnet.

Pakkepost

Pakkepost er nok en af de mest kendte og almindelige former for fragt. Her bliver dit gods sendt som en pakke, med et pakkefirma som eksempelvis Postnord, DAO365, eller GLS.

Sådan udregnes fragtprisen på pakkepost

Fragtprisen udregnes på baggrund af pakkens størrelse, vægt, omdeling (altså om pakken skal leveres hjem til dig eller dit arbejde, eller om du selv ønsker at afhente den på et posthus, en pakkeshop eller lignende) samt pakkens destination (hvis den f.eks. skal sendes til udlandet).

Eksempel på fragtpris ved pakkepost

Størrelse 50x50x50cm
Vægt 0-1 kg
Afhentning Nej
Omdeling/Levering Nej
Fra/Til Danmark/Danmark
Forsikring Ja
Operatør DAO365 via Gul&Gratis.dk
Pris 33,00 inkl. moms
Fragtpriser ved pakkepost

Kurerkørsel

Kurerkørsel eller A til B transport er når en chauffør møder op på en adresse på et bestemt tidspunkt, læsser dine varer og kører direkte ud og leverer.

Sådan udregnes prisen på kurerkørsel

Prisen for kurerkørsel beregnes ofte udfra en pris pr. kilometer. Denne ganges op udfra hvilken biltype der skal udføre opgaven samt hvornår på døgnet opgaven skal udføres. En varebil er som regel den billigste løsning, dernæst kommer liftbil (en stor varevogn med løftebagsmæk) og endeligt er lastbilerne dem, der trækker den højste kilometerpris.

Eksempel på fragtpris ved kurerkørsel

Størrelse 2 pers. sofa
Vægt 25 kg
Afhentning Ja
Omdeling/Levering Ja
Fra/Til København/København
Forsikring Ja
Operatør Fragtopgaver.dk
Pris fra 350,00 inkl. moms
Kurerkørsel København

I de større danske byer, tilbyder Fragtopgaver.dk kurerkørsel med afhentning indenfor 60 minutter. Flåden dækker over varevogne og liftbiler og du beregner pris og bestiller online.

Møbeltransport

Møbeltransport sker i flere sammenhæng. Det kan være hvis du har købt en ny sofa i IKEA og ønsker at få den fragtet hjem, eller hvis du køber din nye seng på en webshop der efterfølgende leverer den på din adresse. Men møbeltransport gør sig også gældende hvis du køber en vare på auktion eller brugt på nettet og ikke selv ønsker at afhente varen, men i stedet få den leveret hjem.

Udregning af fragtpriser på møbeltransport

En vognmand der udfører møbeltransport bliver som regel afregnes på timebasis. Men hvis han har flere leveringer på en rute, får kunden normalt en fast pris på leveringen og så betaler leverandøren til vognmanden (Det kunne f.eks. være den møbelforretning hvor du har købt varen). Dog er regnestykket anderledes i det tilfælde, hvor du selv booker og afregner direkte med vognmanden. Som du f.eks. kan gøre via Fragtopgaver.dk.

Møbeltransport dækker også andre transportformer som f.eks. cykler, havemaskiner, hvidevarer osv. Som tommelfingerregel kan man sige, at de ting der ikke kan sendes med pakkepost, skal sendes med en møbeltransport, på nær ting som grus, sten, både, skibe osv.

Eksempel på fragtpris ved møbeltransport

Varetype 2 pers sofa
Vægt 25-50 kg
Afhentning Ja
Omdeling/Levering Ja
Fra/Til Århus/København
Forsikring Ja
Operatør Vognmand via Fragtopgaver.dk
Pris 600,00-1.000,00 inkl. moms
Fragtpris ved møbeltransport

Vognmænd på Fragtopgaver.dk kan tilbyde deres ledige plads, på eksisterende ruter, så du kun skal betale for den ekstra tid vognmanden reelt skal bruge for at udføre din opgave. Den bliver med andre ord “flettet ind”. Var det ikke muligt at kombinere din transport med en anden rute, ville du, i førnævnte priseksempel, være nød til at betale for hele turen – dvs. timepris fra Århus til København og det ville medføre en betydeligt højere fragtpris.

Flyttefirmaer

Flytning af et hjem eller kontor, er naturligvis også en transportform. Her betaler du som regel timepris for 2 flyttefolk og en lastbil. Flyttefirmaer skiller sig ud ved, at de oftest udelukkende udfører flytteopgaver – og i øvrigt investerer i det materiel der er nødvendigt for, at kunne specialisere sig i flytteopgaver. Det kunne f.eks. være et etagetransportbånd, udstyr til manuelle tunge løft (pengeskabe osv.) samt udstyr og ekspertise til at flytte klaverer.

Udregning af fragtpriser på flytteopgaver

Fragtpriser fra flyttefirmaer er som udgangspunkt en af de dyreste transportformer. Her bliver der som regel kun udført en opgave ad gangen, dvs. der er kun en til at betale, da en flyttebil som regel bliver fyldt helt op med gods. Der skal stadigvæk aflønnes to flyttefolk på hele turen – dvs. også når de sidder i flyttebilen og kører mellem de to adresser – og flytteopgaver bliver som regel udført i lastbiler (og ikke varebiler) der dels er dyrere i indkøb, men også har et højere brændstofforbrug og en betydelig dyrere broafgift, færgeafgift mv.

Fragtpriser på flyttefirmaer

Fragtpriser på flytteopgaver er meget indviduelle. Ofte bliver en flytteopgave besigtiges inden der afgives tilbud. Men som udgangspunkt er timeprisen på en flyttelastbil med to flyttefolk mellem 800,00 og 1200,00 pr. time.

Fragtpriser ved flyttefirma

Sådan får du lave fragtpriser

Hver dag er der en masse fragtbiler der kører fra A til B med gods for deres faste kunder. I mange tilfælde kører de efterfølgende retur – altså fra B til A – uden gods, og det synes vi, og vognmændene for den sags skyld, er spild af ressourcer.

Men de ressourcer kan vendes om og gøre det muligt for dig, at få lave fragtpriser! For en fragtbil der allerede kører en rute, men har ekstra plads i bilen eller kører tom tilbage, kan tilbyde en betydeligt lavere fragtpris, da dens omkostninger allerede er betalt. Vognmanden vil gerne have mere gods, det er jo det han lever af, og de fleste kunder, vil gerne have en lav fragtpris, for i mange tilfælde er det dét, der afslutter den “gode handel”.

Sådan får du fragtpriser via Fragtopgaver.dk

1. Indtast en beskrivelse af det du ønsker fragtet
2. Afvent og modtag op til 4 fragtpriser fra forskellige vognmænd
3. Slå til når du har den rigtige pris og lav aftalen med vognmanden

Fragtpriser

Opret din opgave og få gode fragtpriser

Fragtpriser der er til at forstå

Hvis du eksempelvis ringer og bestiller en fragtmand til at hente en brugt sofa i København og kører den til Århus (Eller hvilke som helst andre byer), så oplever du ofte at fragtprisen bliver beregnet efter taxameter princippet eller med kilometer takst. Det resulterer i en ublu slutpris, der får de fleste til at takke nej. Men via Fragtopgaver.dk kan du komme i kontakt med de fragtmænd der i forvejen kører samme rute, og således har mulighed for at tilbyde en “ta’ med pris” i stedet.

Der er flere vindere!

En vognmand der kan få lidt ekstra gods med i bilen, i stedet for at køre tom hjem, er en glad vognmand. Det er klart, for det giver ham jo en ekstra indtjening. En kunde der kan få fragtet sine ting billigt er en glad kunde, ikke kun pga. den lave fragtpris men også fordi, at hvis det ikke havde været muligt at få adgang til gode fragtpriser, var det slet ikke sikkert at hverken handel eller fragt var blevet til noget. Slutligt er dette match rigtig godt for miljøet, fordi når du sender dit gods med de fragtbiler der allerede er ude at køre er du med til at optimere fragtbilerne i en sådan grad, at der udledes betydeligt mindre Co2.